Més per Menorca lamenta el desmarcatge de Podem amb el projecte de la carretera

COMUNICAT

11/12/2018

Més per Menorca lamenta l’abandonament sobtat i unilateral de Podem dels Acords de Govern per al Consell Insular de Menorca signats el 2015 entre el PSOE, Més per Menorca i Podem pel que fa a la política de carreteres.

Un dels punt d’aquests acords és prou clar al respecte: «Revisar el pla d’execució de les obres de la carretera general per reconduir la construcció de les rotondes polèmiques. Aprofitar mentre es treballa en les rotondes amb consens (Alaior i Aeroport) per modificar el projecte amb la intenció d’eliminar les rotondes innecessàries (Rafal Rubí, L’Argentina i Biniai), en la mesura que la llei ho permeti.»

Durant tot aquest mandat s’ha estat fent feina des del Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca per tal de donar compliment a aquests acords, i no hi ha hagut cap canvi que justifiqui la decisió de Podem d’abandonar aquest consens.

De fet, la política viària de l’actual equip de govern del Consell ha permès eliminar del projecte l’enllaç a doble nivell davant l’entrada de Biniai; s’ha reduït l’impacte i les dimensions de la rotonda d’entrada a Alaior, i s’han eliminat fins a tres viaductes del tram Ferreries-Ciutadella, de manera que queda clar quin és el model de carretera, i per açò Més per Menorca no entén que Podem se’n desmarqui.

Més per Menorca no dona res per perdut, i afirma que des del Departament de Mobilitat del Consell es continua treballant per executar solucions alternatives tant a l’Argentina com a Rafal Rubí. Ara mateix només es treballa amb aquesta línia d’actuació, i es confia poder tenir tancada la proposta definitiva abans que acabi l’any.

En qualsevol cas, Més per Menorca és conscient que el projecte que finalment s’executi haurà de tenir totes les garanties jurídiques i els informes favorables. Mentrestant, s’han de continuar explorant totes les opcions per complir amb els acords de govern, i per açò considera incomprensible que Podem hagi tirat la tovallola unilateralment, donant les solucions alternatives per perdudes sense haver valorat totes les possibilitats d’arribar fins al final i complir amb els acords que van signar les tres formacions que composen l’equip de govern del Consell Insular de Menorca.

 

Notícies relacionades

Concentració de protesta de les 'Kellys' a la plaça des Born

Els drets dels treballadors passen per la derogació de la Reforma Laboral

Més per Menorca reivindica aquest 1 de Maig que la classe obrera recuperi la qualitat dels contractes i, per tant, també, la dignificació d’uns salaris que portin al benestar social.

Patrícia Font i Miquel Àngel Maria.

Més per Menorca demana poder decidir sobre la gestió dels ports i aeroport

Miquel Àngel Maria, candidat nº 2 al Consell, i Patrícia Font, nº 2 al Parlament i al Congrés dels Diputats, han reivindicat la participació del Consell Insular en la presa de decisions en aquests tipus òrgans.