Reclamam que Govern també pagui les indemnitzacions per la protecció del territori de Menorca

MÉS per Menorca no entén que el Decret que es debatrà i votarà aquest dimarts al Parlament només inclogui Eivissa i Mallorca

09/12/2018
Son Bou (Foto: arabalears.cat) Son Bou (Foto: arabalears.cat)

MÉS per Menorca exigeix al Govern que es faci càrrec de part de les indemnitzacions derivades de la desclassificació i protecció del territori de Menorca, igual que ho fa de les desclassificacions fetes per llei l'any 2008 a Eivissa i Mallorca.

MÉS per Menorca fa aquesta exigència en el context del Decret llei que dimarts dia 13 es debatrà i votarà al Parlament per a generar crèdits i pagar les indemnitzacions de Mallorca i Eivissa, i en el qual no consta l’illa de Menorca.

Consideram que Menorca no es pot veure perjudicada i exclosa del suport del Govern perquè fes els deures primer que ningú per a protegir i preservar el territori, una competència que és pròpia dels consells insulars.

En aquest sentit, cal recordar que el Consell de Menorca ha de fer front a indemnitzacions milionàries per uns terrenys desclassificats a Son Bou, una a l’empresa Cesgarden i una altra a Princesa Son Bou, fruit de dues sentències fermes. En el primer cas encara deu la meitat dels 28 milions d’euros.

Per això, MÉS per Menorca demanarà que les sentències indemnitzatòries a favor de CESGARDEN SL i PRINCESA SON BOU, SL siguin assumides pel Govern de les Illes Balears, igual que assumeix (perquè així ho va fer per llei) els 143 milions d’euros per les indemnitzacions de desclassificació a Mallorca i Eivissa.

MÉS per Menorca recorda que el territori i el paisatge són un dels principals actius actius de l’illa, sobre els quals s’ha de construir el futur.

Notícies relacionades

Josep Castells

Més per Menorca demana la concertació de places per a joves amb trastorns de l’espectre autista

El diputat Josep Castells ha fet saber a la consellera de Salut, Patricia Gómez, la seva posició al respecte i li demana una reunió urgent per tractar de solucionar la situació.

Josep Castells durant la Comissió d'Economia.

La Central de Contractació no discriminarà les empreses comercials menorquines

Gràcies a una proposta de Més per Menorca que el Parlament ha aprovat per unanimitat