L’elaboració del Catàleg de Camins Públics de Menorca avança a un bon ritme

La Comissió insular per al seguiment de les tasques del document s’ha reunit avui amb la presència i intervenció de l’expert advocat Josep Massot i del doctor en Geografia Xavier Campillo.

30/11/2018

El document que ha d’esdevenir el Catàleg de Camins Públics de Menorca camina a un bon ritme. Les feines que es realitzen avancen adequadament segons les previsions. És la conclusió de la Comissió de Camins, reunida avui al Consell Insular de Menorca per avaluar les tasques duites a terme. La trobada ha comptat amb la presència de l’expert jurista Josep Massot i del Doctor en Geografia i Pèrit judicial Xavier Campillo, que ha participat de la reunió mitjançant videoconferència.

La vicepresidenta i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha anunciat als ajuntaments, als equips encarregats de realitzar els inventaris de camins municipals i als representants de la Coordinadora de Camins, que Menorca s’inclourà, juntament amb Mallorca, a la Llei de Camins, una “reivindicació d’administracions i entitats que s’ha fet realitat”, ha dit la consellera.

Pel que fa al tema de catàlegs de camins públics, Campillo ha resolt els dubtes dels diferents equips. Per la seva banda, l’advocat Josep Massot ha donat l’enhorabona als equips per la posada en marxa a Menorca “d’una feina de primer ordre”, a més ha valorat la coordinació de criteris entre els diferents municipis, alhora que ha comentat la importància de la recollida de fonts orals.

Cal recordar que els vuit ajuntaments de l’illa i el departament de Cooperació Local van signar un conveni de col·laboració per a l’elaboració del catàleg de camins públics. Aquest conveni té per objecte l'elaboració del catàleg de camins, que és un treball d'investigació de cada consistori per tal de definir quins camins del seu terme municipal compleixen les condicions per incloure’s a l'Inventari de Béns Municipals.

Finalment s’ha fet un seguiment de les diferents actuacions duites a terme als camins de Binigaus i d’en Kane.

 

 

Notícies relacionades

200.000 euros en ajuts per a les entitats culturals sense ànim de lucre

La convocatòria ja és vigent, les bases de la qual han sortit al BOIB nº 48 del 13 d’abril. La novetat d’enguany és el replantejament del sistema de puntuació.

Foto: Arqueotip.com

El Consell assumirà la titularitat pública del jaciment de Torre d’en Galmés

El poblat prehistòric, ubicat al terme d’Alaior, va ser adquirit per l’Estat l’any 1977, però des de l’any 2000 és el Consell que s’ha fet càrrec de la conservació, restauració, investigació i, en definitiva, de la seva gestió.