Augmenten les sol·licituds d’ajuts d’entitats i empreses per a l’ús del català

De les tres línies de concessió destaca la de les empreses, que s’ha incrementat considerablement: de 18 l’any passat a 32 enguany. També són més les peticions de clubs esportius i el de suport per a l’edició. Totes les sol·licituds es repartiran 30.000 €

20/11/2018

La convocatòria d’ajuda per al foment del català a les entitats i empreses ha experimentat enguany un increment considerable. El nombre de sol·licituds arriba aquest any a les 57, quantitat molt superior a la de la any passat.

Les tres línies de la convocatòria eren de suport a l’edició, per als club esportius i per a les empreses, totes ells interessats en l’ús de llengua pròpia en la seva activitat i documentació ordinàries.

Fins al 15 de setembre, data en què acabava el termini de presentació de sol·licituds d’ajudes, es van presentar a la convocatòria un total de 57 sol·licituds, 22 per a la línia de suport a l’edició, 32 per a la línia de foment del català a l’empresa i 3 per a la línia dirigida a clubs esportius. Si bé l’augment de sol·licituds és generalitzat per a les tres línies, destaca especialment l’augment de sol·licituds per foment de l’ús del català a l’empresa, que han passat de les 18 de la convocatòria de l’any passat a les 32 de la convocatòria d’enguany.

La convocatòria d'ajuts s’havia publicat el 21 d'abril, amb l’objectiu de promoure projectes de promoció de l’ús del català realitzats entre l’1 de novembre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018. El 10 de novembre passat es va publicar en el BOIB la resolució de concessió.

Amb un augment considerable de la partida destinada a aquests ajuts, amb un total de 30.000 euros, el Departament de Cultura i Educació del Consell ha volgut unificar els ajuts en matèria de normalització lingüística en una sola convocatòria. Per açò enguany, per primera vegada, s'han convocat els ajuts per al foment de l’ús del català amb tres línies de subvencions: suport a l'edició, sector empresarial i clubs esportius.

El Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca valora molt positivament l’increment de sol·licituds i vol tenir enllestida per a principi del 2019 la convocatòria de l’any que ve.

 

Notícies relacionades

17 platges de Menorca superen la 'sobrefreqüentació' durant els mesos d’estiu

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera i l’OBSAM publiquen les dades de 2018 sobre l’anàlisi fet a les 54 platges menorquines més visitades; el seu ús i els paràmetres d’ocupació.

Torre d’en Galmés compta amb una aplicació virtual en 3D per veure una casa de 2.300 anys

Els usuaris podran accedir a aquesta aplicació al mateix Centre d’Interpretació del jaciment on veuran l’edificació reconstruïda íntegrament. També s’ha instal·lat un pavelló a la Naveta des Tudons on s’explica millor el monument.