Augmenten les sol·licituds d’ajuts d’entitats i empreses per a l’ús del català

De les tres línies de concessió destaca la de les empreses, que s’ha incrementat considerablement: de 18 l’any passat a 32 enguany. També són més les peticions de clubs esportius i el de suport per a l’edició. Totes les sol·licituds es repartiran 30.000 €

20/11/2018

La convocatòria d’ajuda per al foment del català a les entitats i empreses ha experimentat enguany un increment considerable. El nombre de sol·licituds arriba aquest any a les 57, quantitat molt superior a la de la any passat.

Les tres línies de la convocatòria eren de suport a l’edició, per als club esportius i per a les empreses, totes ells interessats en l’ús de llengua pròpia en la seva activitat i documentació ordinàries.

Fins al 15 de setembre, data en què acabava el termini de presentació de sol·licituds d’ajudes, es van presentar a la convocatòria un total de 57 sol·licituds, 22 per a la línia de suport a l’edició, 32 per a la línia de foment del català a l’empresa i 3 per a la línia dirigida a clubs esportius. Si bé l’augment de sol·licituds és generalitzat per a les tres línies, destaca especialment l’augment de sol·licituds per foment de l’ús del català a l’empresa, que han passat de les 18 de la convocatòria de l’any passat a les 32 de la convocatòria d’enguany.

La convocatòria d'ajuts s’havia publicat el 21 d'abril, amb l’objectiu de promoure projectes de promoció de l’ús del català realitzats entre l’1 de novembre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018. El 10 de novembre passat es va publicar en el BOIB la resolució de concessió.

Amb un augment considerable de la partida destinada a aquests ajuts, amb un total de 30.000 euros, el Departament de Cultura i Educació del Consell ha volgut unificar els ajuts en matèria de normalització lingüística en una sola convocatòria. Per açò enguany, per primera vegada, s'han convocat els ajuts per al foment de l’ús del català amb tres línies de subvencions: suport a l'edició, sector empresarial i clubs esportius.

El Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca valora molt positivament l’increment de sol·licituds i vol tenir enllestida per a principi del 2019 la convocatòria de l’any que ve.

 

Notícies relacionades

La Fundació Foment del Turisme projecta a FITUR una Menorca diferenciada

El reconeixement de l’illa com a destinació Starlight, les presentacions del projecte Menorca, illa de l’esport i del Pla de Desenvolupament Turístic, a més d’una vintena de reunions amb empreses i entitats turístiques, centren l’agenda menorquina.

Nou homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazi

És el tercer any consecutiu d’aquest memorial de reconeixement, que enguany es durà a terme a la Sala Albert Camus de Sant Lluís de forma conjunta entre el Consell i els vuit ajuntaments.