El bus Macarella té també una notable demanda el setembre, amb 8.391 persones

Durant la primera setmana el comportament dels usuaris va ser molt similar al mes d’agost, superant les 450 persones diàries. Llavors, i en funció de la inestabilitat climàtica, el nombre de passatgers és més dispar i descendeix.

04/10/2018

El servei del Bus-Macarella ha tingut un demanda més que notable durant tot el mes de setembre, en termes generals, tot i tenir en compte els dies inestables quant al temps. L’empresa operadora, Autocares Torres, ha venut 16.782 tiquets, el que fa entendre que 8.391 persones (anar i tornar) han utilitzat el transport públic per anar a Macarella. Aquest total dona una mitjana diària de 280 persones (560 tiquets diaris venuts de mitjana).

A pesar que són números inferiors al més anterior (agost), la demanda del servei durant la primera setmana de setembre demostren que el comportament ha estat molt similar a les dades del més d’agost, superant, de mitjana diària, la venda de 900 tiquets, que equivaldrien a més de 450 persones que cada dia han anat i vingut de la platja amb el bus, enfront de les 500 de mitjana diària del mes punta de l’estiu.

Amb tot, el dia punta, el de màxima afluència en el transport de bus, va ser el dia 11, amb 976 tiquets venuts (488 persones). A partir d’aquesta dada, la demanda d’usuaris anà en funció del temps, però també amb la reducció de les freqüències que s’implantà a partir del 16 de setembre. A més, els dies d’inestabilitat meteorològica les vendes van baixar, com era previsible, però els dies estables i de sol, la demanada es va mantenir prou significativa. La darrera setmana és on es nota la baixada més acusada de venda de tiquets, que van ser entre els 300 i els 450. Amb tot, el setembre, en general, ha respost positivament a les perspectives del servei.

El que si s’espera és una fluixa demanda durant els 15 dies d’octubre en què l’empresa encara manté operativa la línia amb Macarella.

En termes generals i comptant pràcticament tot el període de servei d’aquesta línia (del 14 de maig al 30 de setembre -manquen els 15 dies d’octubre) la venta total de tiquets ha estat de 92.605, segons informa l’empresa. Així, les dades són les següents:

- Mitjana per MES:  20.578 tiquets (= 10.289 persones)

- MAIG: 2.000 tiquets venuts (del 14 al 31)

- JUNY: 16.730 

- JULIOL: 27.865

- AGOST: 31.043

- SETEMBRE: 16.782

- Mitjana per DIA de tot el període (138 dies):  671 tiquets (=335 persones)

 

Notícies relacionades

Portada del llibre

Menorca i Lanzarote unides per la Reserva de Biosfera i la poesia

Es tracta d’una iniciativa conjunta del Consell menorquí i del Cabildo canari, en què es presenta un llibre de poemes de dos autors de cada illa, el menorquins Pere Gomila i Sílvia Pons i els canaris Rafael Hernández i Daniela Martín.

Consell i ajuntaments reafirmen el seu compromís per potenciar la marca Menorca

Les nou administracions públiques consensuen criteris i esforços per millorar el producte turístic de l’illa, amb una imatge unificada i altres accions que diferencien i enriqueixen l’oferta.