Nel Martí a Armengol: "Hem de fer un darrer esforç i invertir 1.000 milions en Educació"

El diputat de MÉS per Menorca centra la seva intervenció en el Debat de Política General en l'obligació de "no fallar la comunitat educativa"

19/09/2018
Intervenció de Nel Martí durant el Debat de Política General de la CAIB 2018. Intervenció de Nel Martí durant el Debat de Política General de la CAIB 2018.

El diputat i coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha centrat aquest dimecres la seva intervenció en el Debat de Política General de la CAIB en la necessitat que el Govern inverteixi 1.000 milions d’euros només a Educació perquè “no podem fallar a la comunitat educativa, que s’ha implicat al màxim”.

Martí també ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que es reuneixi amb ‘Illes per un pacte’ per informar-los de l’estat de la Llei Educativa. En aquest sentit, ha recordat que hi ha prou consensos polítics en Educació per poder tenir una llei que “pugui incidir en qüestions importants” malgrat que no sigui una “llei de màxims”.

Posam l’Educació com a prioritat o no?”, ha interpel·lat el nostre diputat a Armengol, que no ha concretat si aquestes mesures es duran a terme.

Durant la seva intervenció, Martí ha fet una anàlisi de la situació actual de la comunitat autònoma i ha destacat el paper de MÉS per Menorca a l’hora d’aconseguir mesures “justes” per a l’illa “perquè som els únics que no que tenim disciplines centrals -tant si són de Madrid com de Palma”. Al respecte, ha dit que igual que el 75% de descompte per als vols entre illes són una mesura justa, les reclamacions de MÉS per Menorca que fan referència a la correcció de la insularitat també ho són. Com a exemples de fites aconseguides gràcies a les negociacions amb l’executiu autonòmic, Martí ha recordat “la targeta de transport a preu de resident per als menorquins, la residència per a malalts i familiars que es desplacen a Son Espases o la rehabilitació de Verge del Toro com a centre per a usos sociosanitaris”.

Així mateix ha fet un “balanç positiu global” de la legislatura i ha agraït l’esforç per posar a l’agenda política l’Educació 0-3 anys, fet que ha atribuït a les discrepàncies entre la nostra formació i el Govern Armengol.

 

Notícies relacionades

Josep Castells

Més per Menorca demana la concertació de places per a joves amb trastorns de l’espectre autista

El diputat Josep Castells ha fet saber a la consellera de Salut, Patricia Gómez, la seva posició al respecte i li demana una reunió urgent per tractar de solucionar la situació.

Josep Castells durant la Comissió d'Economia.

La Central de Contractació no discriminarà les empreses comercials menorquines

Gràcies a una proposta de Més per Menorca que el Parlament ha aprovat per unanimitat