El Departament de Cultura presenta tres contes infantils sobre la prehistòria de Menorca

Tenen la finalitat de divulgar el patrimoni prehistòric entre els infants de 6 a 9 anys i formen part de les actuacions per a la Candidatura de Menorca Talaiòtica.

14/08/2018
Portades dels tres contes infantils sobre la prehistòria. Portades dels tres contes infantils sobre la prehistòria.

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca va presentar al Museu de Menorca, tres contes infantils ambientats a la prehistòria de Menorca. Aquests tres contes tenen la finalitat de divulgar el patrimoni prehistòric de l'illa, dins el marc de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. La iniciativa en concret va adreçada principalment a infants entre 6 i 9 anys.

Els tres contes porten per títol Els primers menorquins, El constructor de talaiots i L'estatueta màgica. Cada un d'ells correspon a un període diferent de la prehistòria de l'illa: l'època dels primers pobladors, el període talaiòtic inicial i l'època del talaiòtic final, respectivament.

Els contes estan pensats per poder ser llegits de forma independent, però també per a ser utilitzats com a eina didàctica per part de les famílies o grups escolars que visitin el Museu de Menorca. Al llarg de cada un dels contes apareixen una sèrie d'objectes arqueològics, marcats amb un nombre. Al final de cada llibre, hi ha una fitxa amb una fotografia de l'objecte real i les seves dades bàsiques: cronologia, ubicació dins l'exposició permanent del Museu de Menorca, etc.

El nexe d'unió dels tres contes és una arqueòloga, na SuperarQ, que és qui ha reconstruït les històries a través de les seves troballes. A la introducció, on es presenta aquest personatge, es posa èmfasi en la necessitat de respectar el patrimoni arqueològic, un missatge important per a transmetre als infants.

Les autores dels textos són Noelia Martínez (Els primers menorquins) i Maria Jesús Cloquells (El constructor de talaiots i L'estatueta màgica) totes dues amb experiència en aquest tipus de treballs. Les il·lustracions són obra de Joan Puig, i el disseny general d'Ivan Canet.

Borja Corral s'ha encarregat de la coordinació i assessorament arqueològic per garantir el rigor necessari en unes obres que tenen una finalitat divulgativa. Per altra banda, s'ha comptat també amb l'assessorament del docent Juan Martín Ruiz per als aspectes didàctics.

Els llibres s'han editat en català, castellà i anglès, ja que l'objectiu és que també puguin resultar d'interès per als turistes que arriben a l'illa, i especialment per aquells que visiten el Museu de Menorca o algun dels jaciments arqueològics on hi ha punt d'informació. Els visitants els podran adquirir a aquests llocs, per un preu de 8 euros cada un. Per altra banda, es pretén també que els contes es puguin adquirir a les llibreries de l'illa.

Un bon nombre de persones van assistir a la presentació dels contes al Museu de Menorca, en la qual van participar les autores, l'il·lustrador, el dissenyador, el coordinador i el director insular de Cultura del CIMe. L'acte va concloure amb una lectura dramatitzada per als més petits, a càrrec de Fàtima Anglada.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

Més per Menorca demana al Consell que torni a posar en marxa el servei de bus a espais naturals

Els menorquinistes recorden a Vilafranca que només hi queden 54 dies per a l’estiu i que “no està fent res per reduir l’impacte de la massificació turística”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit