33.000 persones visiten l’exposició itinerant sobre la Menorca Talaiòtica

Els principals objectius han estat donar a conèixer el ric patrimoni prehistòric de Menorca entre la població de diferents indrets d’Espanya, difondre la Candidatura Mundial i sol·licitar adhesions.

13/06/2018

L’exposició itinerant sobre L'arquitectura talaiòtica a la Prehistòria de Menorca, exhibida a diferents indrets, ha rebut en el seu conjunt la visita de 33.000 persones. La mostra es va tancar el 6 de maig al Museu d'Arqueologia de Catalunya, on hi estava exposada des del passat 22 de febrer.

Així, darrerament, a Barcelona, l'han visitada un total de 7.266 persones. Altrament, al Museu Arqueològic Nacional de la Comunitat de Madrid van ser 14.721 visites; al Museu Arqueològic d'Eivissa 4.390; i al Museu de Prehistòria de València, 6.164. El total  han estat un total de 32.969 persones que ja coneixen un poc millor la cultura talaiòtica de Menorca.

Durant els mesos que la mostra s'ha exhibit a Barcelona, igual que ha passat a les altres seus, s'han realitzat una sèrie d'activitats relacionades: xerrades i visites guiades. Algunes de les activitats s'han realitzat en col·laboració amb Amics de la UNESCO Barcelona.

Els objectius principals d'aquesta exposició han estat, per tant, donar a conèixer el ric patrimoni prehistòric de Menorca entre la població de diferents indrets d’Espanya, difondre la candidatura a Patrimoni Mundial i sol·licitar adhesions. Però no podem oblidar el potencial d'aquestes actuacions a l'hora d'estimular la visita a Menorca en el marc d’ofertes de turisme cultural i arqueològic. Són uns recursos, aquests, que l'illa pot brindar durant tot l'any i que, de fet, es poden gaudir molt millor fora de la temporada estival. L'excepcional patrimoni arqueològic de l'illa, per tant pot contribuir de forma significativa a l'oferta alternativa que ajudi a desestacionalitzar el turisme.

Pel que fa a la selecció de peces arqueològiques de l'exposició, procedeixen dels fons del Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella, que han col·laborat de forma activa en la selecció de les peces i el muntatge de l'exposició. S'han seleccionat peces que serveixin per il·lustrar i ajudar a entendre el discurs de l'exposició, centrat en l'arquitectura de la Menorca prehistòrica i la seva doble vessant: edificis per als vius i edificis per als morts. Però evidentment, també s'ha tingut en compte l'excepcionalitat i bon estat de conservació de les peces a l'hora de fer la tria.

El plantejament i desenvolupament científic de l’exposició ha estat elaborats per Elena Sintes i Antoni Nicolau, dissenyada per Francesc Pla i Eva Serrats de l’estudi Leve Projects i ha estat produïda per Mediterraneum. Cultura, turisme i medi ambient i Kultura. Idees i estratègies per al patrimoni.

La mostra ha estat organitzada per el Consell Insular de Menorca i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració de Triangle Books, Fundació Baleària i AC/E Acción Cultural Española.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

Més per Menorca demana al Consell que torni a posar en marxa el servei de bus a espais naturals

Els menorquinistes recorden a Vilafranca que només hi queden 54 dies per a l’estiu i que “no està fent res per reduir l’impacte de la massificació turística”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit