El Bus-Macarella ja està en funcionament (VÍDEO)

El servei públic de transport per accedir a la cala de Macarella s'ha posat en marxa avui matí. Fins el 15 d’octubre no es podrà accedir a l’aparcament amb vehicle particular.

14/05/2018

El servei de bus entre Ciutadella i Macarella ha està en funcionament des d’avui matí. Aquesta prova pilot té com a objectiu garantir, tant a residents com a visitants, l'accés a Macarella i evitar els problemes que s’havien ocasionat anys anteriors, amb col·lapses i saturació a la carretera i accessos a l’aparcament.

Amb el Bus- Llançadora fins a la cala se substitueix la capacitat de l'estacionament a Macarella, per la qual cosa és incompatible amb el trànsit rodat i l'accés amb vehicle privat, que queda, així, restringit entre el 14 de maig i el 15 d'octubre. El trajecte es fa en uns 40 minuts per sentit, que en temporada alta es realitzarà amb 4 autobusos. A partir del 15 de juny el darrer bus que surti de la cala cap a Ciutadella serà a les 23:00hores.

En el viatge inaugural han assistit la vicepresidenta primera del Consell Insular i consellera de Promoció turística, Maite Salord, l'alcaldessa de l'Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, el Director Insular de l'Administració de l'Estat a Menorca, Javier López Cerón, acompanyat dels caps de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, el gerent d'Autocares Torres, Isidro Bellota i el conseller de Mobilitat, Miquel Preto. També hi eren presents en aquest primer viatge inaugural periodistes de diversos mitjans de comunicació. El desplaçament amb l’autobús ha transcorregut amb absoluta normalitat i els convidats han pogut comprovar el funcionament del servei.

Recordar que el tiquet d’anada i tornada és de 8,20 (4,50 euros un trajecte), però saplicarà descompte a qui posseesqui les targetes T-General, T-Més i T-Jove, amb les quals els preus seran de 2,25 euros un trajecte i 4,20 anada i tornada. Les targetes es poden obtenir de forma grauïta a les oficines del Consell (Maó i Ciutadella). Per a més detalls consulteu aquí el web específic de Mou-T Menorca.

 

Notícies relacionades

Portades dels tres contes infantils sobre la prehistòria.

El Departament de Cultura presenta tres contes infantils sobre la prehistòria de Menorca

Tenen la finalitat de divulgar el patrimoni prehistòric entre els infants de 6 a 9 anys i formen part de les actuacions per a la Candidatura de Menorca Talaiòtica.

Pedreres de s'Arraval, on s'ubicarà Thalassa; i Casat de Binicodrell

Menorca presenta 11 projectes per valor de 10 milions d'euros a l'Impost de Turisme Sostenible

La institució insular dóna suport a dos projectes municipals pel valor patrimonial: la rehabilitació del casat de Binicodrell de Darrerre (Es Migjorn Gran) i la conversió de les pedreres de S’Arraval Vella des Castell en el centre marítim Thalassa.