El Bus-Macarella ja està en funcionament (VÍDEO)

El servei públic de transport per accedir a la cala de Macarella s'ha posat en marxa avui matí. Fins el 15 d’octubre no es podrà accedir a l’aparcament amb vehicle particular.

14/05/2018

El servei de bus entre Ciutadella i Macarella ha està en funcionament des d’avui matí. Aquesta prova pilot té com a objectiu garantir, tant a residents com a visitants, l'accés a Macarella i evitar els problemes que s’havien ocasionat anys anteriors, amb col·lapses i saturació a la carretera i accessos a l’aparcament.

Amb el Bus- Llançadora fins a la cala se substitueix la capacitat de l'estacionament a Macarella, per la qual cosa és incompatible amb el trànsit rodat i l'accés amb vehicle privat, que queda, així, restringit entre el 14 de maig i el 15 d'octubre. El trajecte es fa en uns 40 minuts per sentit, que en temporada alta es realitzarà amb 4 autobusos. A partir del 15 de juny el darrer bus que surti de la cala cap a Ciutadella serà a les 23:00hores.

En el viatge inaugural han assistit la vicepresidenta primera del Consell Insular i consellera de Promoció turística, Maite Salord, l'alcaldessa de l'Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, el Director Insular de l'Administració de l'Estat a Menorca, Javier López Cerón, acompanyat dels caps de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, el gerent d'Autocares Torres, Isidro Bellota i el conseller de Mobilitat, Miquel Preto. També hi eren presents en aquest primer viatge inaugural periodistes de diversos mitjans de comunicació. El desplaçament amb l’autobús ha transcorregut amb absoluta normalitat i els convidats han pogut comprovar el funcionament del servei.

Recordar que el tiquet d’anada i tornada és de 8,20 (4,50 euros un trajecte), però saplicarà descompte a qui posseesqui les targetes T-General, T-Més i T-Jove, amb les quals els preus seran de 2,25 euros un trajecte i 4,20 anada i tornada. Les targetes es poden obtenir de forma grauïta a les oficines del Consell (Maó i Ciutadella). Per a més detalls consulteu aquí el web específic de Mou-T Menorca.

 

Notícies relacionades

Nou homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazi

És el tercer any consecutiu d’aquest memorial de reconeixement, que enguany es durà a terme a la Sala Albert Camus de Sant Lluís de forma conjunta entre el Consell i els vuit ajuntaments.

La Fundació Foment del Turisme projecta a FITUR una Menorca diferenciada

El reconeixement de l’illa com a destinació Starlight, les presentacions del projecte Menorca, illa de l’esport i del Pla de Desenvolupament Turístic, a més d’una vintena de reunions amb empreses i entitats turístiques, centren l’agenda menorquina.