S’obre el termini per a la preinscripció de 0-3 anys als centres d’Educació Infantil

Tretze escoletes infantils de Ciutadella i Maó tenen a l’abast tota la informació de preinscripcions i matrícules per a les famílies interessades.

04/05/2018
La regidora d'Educació de Maó, Laia Obrador i la directora de l'EI Fort de l'Eau, Assumpció Pardina La regidora d'Educació de Maó, Laia Obrador i la directora de l'EI Fort de l'Eau, Assumpció Pardina

Els municipis de les dues poblacions més grans de Menorca, Ciutadella i Maó, ja han iniciat els terminis per a la preinscripció i sol·licituds d’alumnes per a l’escolarització dels infants de 0 a 3 anys.

Així, els governs d’ambdós ajuntaments ja han emès informació abundant sobre els processos a seguir i les tramitacions a realitzar. El termini per a preinscripcions s’inicià el passat 3 de maig i finalitza el 16 de maig. Seguidament hi ha els terminis de llista d’admesos, reclamacions, resolucions i llistes definitiva d’admesos, processos que arriben fins a mitjan mes de juny.

Ciutadella compta amb 7 escoletes infaltils: es Mussol, Joguina, es Poriol, sa Galera, Xipell, Roser Gener i Francesc de B. Moll.

Tota la informació de quadres, centres i formularis ho poden trobar a aquest enllaç  de l’Ajuntament de Ciutadella.

Maó compta amb sis centres per a aquestes edats: es Busquerets, Magdalena Humbert, Cap de Creus, Sant Climent, es Passarells i Fort de l’Eau. La informació completa és també al web municipal de l’Ajuntament de Maó, que trobareu a aquest enllaç.

És aquesta una etapa que durant els darrers mesos ha comptat amb certa polèmica per mor de la intenció del Govern balear de regular un model en aquesta franja d’edat que ha tingut l’oposició clara i ferma del sector menorquí, donat que el model d’escoletes infantils de la nostra illa ha treballat durant  dècades una escolarització integral que el decret que volia implantar l’Executiu autonòmic hauria malmès i alterat, després d’anys de consens entre totes les parts.

El decret governamental va ser retirat a causa de les protestes del sector educatiu i per les iniciatives portades a terme al Parlament per part del grup parlamentari de Més per Menorca.  Ara, no només es manté l’esmentat model d’escola integral, de qualitat, universal i pública de 0 a 3 anys, sinó que, a més, es tramiten uns acords presos al respecte que conduiran a la millora de qualitat i garanties per a les famílies amb infants en aquesta franja d’edat.

 

Notícies relacionades

Ciutadella fa la darrera passa per a la reobertura del Teatre des Born

L’Equip de Govern no ha aturat fins poder reconduir la situació i adjudicar, ara, les obres de l’equipament a la UTE M.Polo SL-Estel Ingeniería y Obras SA per un import de 871.450 euros (IVA inclòs).

El centre del Canal Salat disposa de 51 noves places d’aparcament i es connecta amb els cinemes

Ciutadella amplia aquest espai un 63% i hi col·loca cinc punts de llum. A més de donar millor servei als usuaris del centre de Salut, el fa operatiu per als vesins i usuaris de la Sala Multifuncional i cinemes. (Veure més fotos clicant la fletxa)