Consell i Ajuntaments posen en marxa un Pla Insular d’Accessibilitat per a 2019

L’acord s’ha pres a la Junta de Batles celebrada avui matí a l’Ajuntament de Ciutadella i es preveu sigui finançat amb Impost de Turisme Sostenible.

05/04/2018
Junta de Presidents de Coorporacions Locals Junta de Presidents de Coorporacions Locals

El Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca, dirigit per Maite Salord, conjuntament amb els vuit municipis de l’illa elaboraran un Pla d’Accessibilitat que tindrà el caràcter d’insular. És el que s’ha acordat avui matí a la Junta de Batles celebrada a la Sala de Juntes de les Cases Consistorials de Ciutadella. En certa manera, l’acord, a més de la voluntat de totes les parts, ve condicionat per la obligatorietat de complir amb l’aplicació de la Llei 8/2017 d’Accessibilitat Universal.

A més, la consellera Salord ha informat aquest Pla Insular d’Accessibilitat seria inclòs per ser finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible.

Cada municipi té l’obligació d’elaborar un Pla d’Accessibilitat i la idea és, per tant, la d’unificar criteris i sumar esforços per elaborar un Pla insular. En aquest aspecte, la posada en marxa d’aquesta actuació “faria que Menorca fos pionera en l’elaboració i l’aplicació d’aquest Pla insular d’Accessibilitat, fet que no només milloraria les condicions de la ciutadania sinó que també donaria a l’illa un valor afegit com a destinació turística”, ha afirmat Salord.

Cal recordar, que el Consell ja té constituïda una Comissió Insular d’Accessibilitat, la qual es va tornar a reunir el passat dia 28 de març per fixar les diferents actuacions que han garantir l’aplicació d’una llei que obliga a les administracions a assolir el compromís de projectar poblacions més accessibles.

“L’Accessibilitat Universal és transversal i engloba tot el que es troba en el nostre voltant, bé sigui en l’àmbit urbà com en el de serveis. Per açò, s’ha de tenir en compte que la idea que volem donar de Menorca, com a destinació turística, sigui la d’una illa accessible per a tothom; a nivell d’allotjament, de transport, d’oci, de cultura, de natura, etc...”, ha afegit la consellera.

 

Notícies relacionades

Bifurcació de camins just davant Sant Joan de Missa

El filtre a Sant Joan de Missa per regular els accessos a les platges s’inicia el 12 de maig

A més, la novetat d’enguany és la posada en marxa del Bus-Macarella, una línia que anul·la la circulació d’altres vehicles particulars fins a la platja.

El Pla Insular de Cooperació destina 1,5 milions a 21 projectes municipals

Departament de Cooperació Local del Consell manté així una important dotació per a la injecció econòmica en obra pública i equipaments a tots els pobles.