Maite Salord assisteix al 1r. Congrés Internacional de camins i carreteres locals

L’encontre és des d’avui fins dimecres a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

05/03/2018

La consellera de Cooperació Local, Maite Salord, assisteix a la primera jornada del Primer Congrés Internacional de Camins i Carreteres locals, que se celebra a Barcelona els dies 5, 6 i 7 de març, a l’espai Francesca Bonnemaison. La trobada ve promoguda per la Diputació de Barcelona i pretén ser una cita de referència de tècnics, professionals i responsables polítics que gestionen aquesta matèria.

Salord assistirà a les ponències del Dr. Xavier Campillo, La importància dels camins; Els inventaris de camins municipals al País Basc; o la taula rodona La recuperació de camins públics o d’ús públic.

En aquest sentit, cal recordar que el Departament de Cooperació Local s’ha fixat, com una feina prioritària, l’elaboració d’un Catàleg de camins públics que reculli la tasca ja iniciada amb anterioritat de recollida d’informació dels camins rurals de Menorca, amb la qual cosa s’ha creat una base de dades que inclou informació sobre la topologia, ús, titularitat i/o característiques del camins rurals.

Al respecte, és competència dels ajuntaments incloure els camins públics en l'Inventari de Béns Municipals. La llei estableix l'obligació de dur a terme aquest inventari i la seva actualització.

De la compilació de dades dels catàlegs dels ajuntaments es confeccionarà el Catàleg de camins públics de Menorca. La coordinació d’aquestes feines entre administracions  és a través de la recent creada Comissió de Camins. Per altra banda, i al marge del catàleg, es treballa en els casos de camins tancats (considerats públics) amb l’objectiu de garantir-ne el lliure pas, com és el cas, ara, del Camí d'en Kane en el tram de Binimoti a Ferreries o el camí de Binigaus des Migjorn Gran.

 

Notícies relacionades

Finalitzen les obres de restauració de sa Naveta des Tudons

Els minuciosos treballs per a l’eliminació de les restes de pintura a més de 80 pedres els han duit a terme els tècnics Aleix Barberà, Silvia Martín, Francesc Isbert, Lina Torres i Cecilia Ligero (veure més fotos sobre les fletxes)

Miquel Preto amb els representants del nuclis urbans

En marxa les L-25 i L-94, que enllacen Maó, es Castell, Trebalúger, Sant Lluís i Binissafúller

El nou servei, inaugurat avui pel conseller Miquel Preto, atén la petició feta dels nuclis poblacionals del Llevant de l’illa, que ara queden ben connectats entre si.