Indignació a Més per Menorca per les traves a l’hora de paralitzar el decret sobre guarderies

La Mesa del Parlament no ha admès a tràmit una Proposició no de llei dels menorquinistes

15/01/2018

El partit Més per Menorca està indignat davant el que considera traves polítiques per aturar el Decret de guarderies assistencials que prepara el Govern, i que ha generat un rebuig majoritari en el sector educatiu menorquí.

Els menorquinistes critiquen la decisió de la Mesa del Parlament de no admetre de canviar la tramitació de la seva Proposició no de llei (PNL) a la Comissió d’assumptes socials i drets humans, el que hauria permès que el debat fos més prest, ja que la comissió d’Educació (on sí s’havia acceptat) està saturada amb el debat sobre el Pacte Educatiu. De la Mesa, sols hi ha votat a favor Joana Aina Campomar, de Més per Mallorca.

El diputat  i portaveu de Més per Menorca Nel Martí ha assegurat que no hi ha “voluntat política” per aturar el Decret, malgrat que la consellera Fina Santiago es va comprometre a obrir un debat social i “a paralitzar el procés” amb l’objectiu d’arribar a un consens.

En qualsevol cas, Més per Menorca ja ha registrat un escrit a la Mesa, tot reiterant la seva petició perquè la PNL canviï de comissió, on argumenta que la Proposició no de llei «s’impulsa des de la Conselleria de Benestar Social» i que la tramitació en el si de la Comissió d’assumptes socials i drets humans «afavoriria que el debat es produeixi abans que no sigui massa tard, i es puguin atendre així les demandes dels sectors afectats».

Cal recordar que, entre d’altres, els objectius de la PNL són «expressar el suport absolut al model d’educació 0-3 de Menorca, que considera que l’etapa de 0 a 3 anys s’ha de consolidar des d’un enfocament pedagògic, i caminar cap a l’excel·lència educativa i social».

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Francina Armengol i Josep Castells, després de la firma.

Més per Menorca acorda amb Armengol 18 mesures a canvi del sí a la investidura

Josep Castells: «És un bon pacte d'inici però no ens compromet a donar suport a la resta de polítiques del Govern»

Josep Castells.

Avanç en les negociacions entre Més per Menorca i el PSIB per donar suport a la investidura

La proposta d'acord recull una vintena de punts així com mecanismes per fer el seguiment i donar continuïtat a la col·laboració entre Més per Menorca i el Govern durant la legislatura