Salord diu haver actuat sempre amb el sentit de responsabilitat amb l’enllaç de l’Argentina (Vídeo)

La vicepresidenta Primera del Consell i responsable inicial de les obres de la carretera General, explica que “qualcú haurà de respondre per haver executat unes obres en contra de l’informe de Medi Ambient”

31/10/2017

Maite Salord, vicepresidenta primera del Consell de Menorca i titular del Departament de Carreteres a l’inici del mandat al front de la institució insular, ha sortir al pas sobre la construcció de la rotonda a doble nivell a l’enllaç de l’Argentina iniciada durant l’anterior Govern del PP i el dictàmen emès per la Comissió Balear de Medi Ambient.

Des d’un principi, tant la llavors presidenta insular Maite Salord com la resta de l’actual equip de Govern, ja van manifestar la intenció de reconduir les dimensions del projecte de la Carretera General, de forma concreta el tram entre Maó i Alaior, on les previsions d’obra i les rotondes projectades eren desproporcionades. A més, quan entrà al govern l’actual equip, es van detectar una sèrie d’errors i deficiències que obligaren a Salord a revisar a fons tot el projecte, per la qual cosa “havíem d’actuar amb responsabilitat davant els errors”, indicà

Entre les actuacions presumptament irregulars es va trobar l’execució de l’enllaç a doble nivell a l’alçada de l’Argentina, una actuació que contradeia, al parer de Salord, l’informe emès l’any 2013 per la Comissió Balear de Medi Ambient.  Aquest mateix organisme va aprovar  un acord, en data 7 de juliol de 2016, en relació a la revisió de les condicions de la declaració d'impacte ambiental de la carretera Me-1 (tram Maó a Alaior) pel que fa a l'enllaç de l'Argentina (pk 8+220), concloent que: d'una banda, “va posar de manifest una incongruència entre les actuacions duites a terme i els condicionats de la declaració d’impacte ambiental de la CMAIB de 26/07/2013, i d’altra va instar al Consell a presentar un estudi d’alternatives prioritzant plantejar alternatives a nivell per al nus de l’Argentina”.

Just fa una setmana, la Comissió de Medi Ambient ha resolt optant per la solució que dóna compliment als condicionants de la declaració d'impacte ambiental del 2013: no incrementar la superfície i reduir el risc d'inundació. També aclareix que el projecte que s'havia executat parcialment no complia aquests condicionants, per la qual cosa la institució insular estudiarà les possibles responsabilitats en l’execució de les obres.

 

Notícies relacionades

Portades dels tres contes infantils sobre la prehistòria.

El Departament de Cultura presenta tres contes infantils sobre la prehistòria de Menorca

Tenen la finalitat de divulgar el patrimoni prehistòric entre els infants de 6 a 9 anys i formen part de les actuacions per a la Candidatura de Menorca Talaiòtica.

Pedreres de s'Arraval, on s'ubicarà Thalassa; i Casat de Binicodrell

Menorca presenta 11 projectes per valor de 10 milions d'euros a l'Impost de Turisme Sostenible

La institució insular dóna suport a dos projectes municipals pel valor patrimonial: la rehabilitació del casat de Binicodrell de Darrerre (Es Migjorn Gran) i la conversió de les pedreres de S’Arraval Vella des Castell en el centre marítim Thalassa.