El Govern dotarà el Canal Salat de Ciutadella amb una plaça de pediatria

La iniciativa, presentada per Més per Menorca, era més ambiciosa i demanava un especialista i que hi fos les 24 hores al dia però, finalment, s’ha rebaixat la petició per aconseguir el suport dels altres grups parlamentaris.

04/10/2017
Patrícia Font Patrícia Font

La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears instarà el Govern a fer les gestions necessàries per donar a Ciutadella el servei d’especialitat pediàtrica almenys una vegada a la setmana. Ho farà arran d’una Proposició no de llei presentada per Més per Menorca aquest dimecres i que ha estat aprovada per unanimitat.

Malgrat que la proposta inicial demanava un especialista pediatre i, en un segon punt, que estigués disponible per atendre les urgències les 24 hores al dia al Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella, finalment Més per Menorca ha hagut de negociar i rebaixar la petició a fi d’aconseguir el suport unànime de la comissió.

A petició del PSIB, la Proposició no de llei també insta al Govern a continuar fent esforços per atreure professionals en pediatria així com a consolidar i donar estabilitat mitjançant oposicions, i a ampliar el nombre de places de formació per a especialistes en pediatria per ajustar-se així a la demanda real.

Així i tot, Més per Menorca continuarà lluitant perquè tot el territori menorquí pugui tenir cobertes les necessitats pediàtriques amb, almenys, un metge especialista. Cal recordar que Ciutadella, la població més allunyada de l’Hospital Mateu Orfila de Maó, i amb una població similar a la de la capital menorquina, no compta avui dia amb cap pediatre que passi consulta i que atengui al servei d’urgències de Canal Salat.

 

Notícies relacionades

Donarem suport a la gratuïtat dels pàrquings dels hospitals si s'hi garanteix l'accés als menorquins

Condicionam el vot a favor a l’excució d’un dels punts dels ‘Acords per Menorca’: la targeta que permetria a menorquins, eivissencs i formenterers pagar només 1 euro pel bus entre l’aeroport i port i Son Espases

Bloquejarem la gratuïtat del pàrquing de Son Espases fins que no es resolgui l’accés dels menorquins

Criticam que el Govern vulgui implantar aquesta mesura corrents quan els menorquins encara estan esperant que es compleixi amb el compromís de poder agafar el bus de l’aeroport a l’hospital de referència a preu de resident