Ciutadella recupera Can Saura per a l’ús cultural

L’Ajuntament inaugurà ahir l’espai amb una exitosa assistència de públic. El patí posterior de l’edifici va ser l’escenari d’activitats com el circ, la dansa i l'edició del Festival Illanvers (veure més fotos sobre la fletxa)

05/08/2017
  • Patí interior de Can Saura
  • José López, Bep Juaneda, Miquel M. Maria i Laura Anglada
  • Interiors

L’Ajuntament de Ciutadella recupera l’edifici municipal de Can Saura per a l’ús cultural, després de dos anys de treballar de valent per reconduir la cessió en lloguer que havia fet l’anterior govern del PP per a la instal·lació dels jutjats de la ciutat, un despropòsit sense sentit pel qual la ciutadania en general i els  sectors culturals i comercials de Ciutadella s’hi havien oposat sempre.

Amb el nou govern municipal, liderat per Joana Gomila i amb l’empenta de l’Àrea de Cultura que dirigeix Josep Juaneda, Can Saura ha esdevingut, al final, un centre cívic i cultural pel qual estava destinat des de l’adquisició municipal. Un espai públic per al poble, perquè ha estat la ciutadania i entitats diverses les que havien manifestat que fos per a ús cultural i no per ubicar-hi les dependències judicials de la ciutat.

En el marc de la Diada d’Estiu 2017, Can Saura va obrir les portes i va oferir les primeres activitats, a part de poder visitar les dependències de l’immoble per als interessats. L’inaugurat edifici és una joia que fa justícia a la ciutat de Ponent. Un centre que albergarà variades activitats i, també, on es pretén traslladar-hi el Museu Municipal.

Ahir vespre des de les 21 hores, les actuacions de circ contemporani i la dansa van omplir el pati posterior de l’antic edifici senyorial. Com a darrer acte s’hi celebrà la 12ena. edició del Festival poètic d’Illanvers, complementat amb la pintura en directe i la música.

Durant tot el més d’agost Can Saura oferirà diversos actes i mostres per a després, des de la Regidoria de Cultura, començar a traçar el pla d’usos d’aquest centre. En paraules del regidor Josep Juaneda, “la posada en marxa de Can Saura reactivarà també la Fundació Ciutadella Cultura" perquè bona part de la gestió podrà ser a través d’aquest organisme municipal, el qual havia quedat inactiu per no disposar d'aquests espais per a la gestió.

Ciutadella també està en vies de solucionar l’obertura del Teatre del Born, un altre espai que porta molts anys tancat i que amb la seva posada en marxa Ciutadella haurà recuperat dos llocs municipals emblemàtics per a la cultura i per al gaudi ciutadà.

 

 

Notícies relacionades

Zona afectada a restituir

Ferreries demana traslladar els fangs per a restituir la zona amb una inversió de 65.000 euros

El batle Josep Carreres i el botànic Pere Fraga van presentar la proposta per a la rehabilitació ecològica de l’espai després de la posada en marxa de la nova depuradora

CEIP Mare de Déu del Carme. Foto Aj. Maó

Maó millora els patis de tres centres educatius

Les obres formen part dels projectes dels Pressupostos participatius. La regidora d’Educació, Laia Pons, indica que l’objectiu és “incorporar més zones verdes i naturals a les escoles”