Martí insisteix que el més òptim és disposar d’un controlador, tot agraint l’exempció del Ministeri

El portaveu menorquinista es congratula, tanmateix, de l’excepció atorgada a Menorca per al transport de malalts, però creu definitiu que el sistema sanitari de les Illes Balears quedi regulat al Reial Decret

14/07/2017
Avió-ambulància Avió-ambulància

Més per Menorca es congratula que el Ministeri de Foment hagi atorgat l’exempció per a Menorca en el desplaçament sanitari aeri. Nel Martí ha manifestat avui que “és raonable que la nostra illa mantengui les garanties en aquest tipus de transport aeri, tal i com s’havia aconseguit des del passat mes d’abril, quan quedà establert el servei de transport de malalts a Palma durant les 24 hores del dia i tots els dies de l’any.

No obstant açò, Martí insisteix que la situació òptima és poder disposar d’un controlador les 24 hores del dia durant tot l’any per poder garantir millor les sortides de l’avió-ambulància davant qualsevol urgència sanitària”. Aquest és un servei que tenen les altres illes. Eivissa, per exemple, disposa d’un controlador, la qual cosa atorga més garanties en els desplaçaments, cosa que no té Menorca, tot i operar l’avioneta-ambulància les nits, quan l’aeroport està tancat. Aquesta mesura, segons Martí, seria l’ideal i més segur.

A banda del controlador, en una proposta parlamentària, i entremig de la transitorietat que concedeix el decret, Més per Menorca també demana que l’Estat pugui regular l’especificitat menorquina a través d’una disposició addicional incorporada al Reial Decret 703/2016, perquè es contempli adequadament el sistema de salut de les Illes Balears, per tractar-se d’un Comunitat Autònoma disgregada en 4 illes. Contemplar les característiques illenques de la nostra Comunitat Autònoma en el sistema sanitari faria justícia a la realitat balear, a més que deixaria molt més estable l’operativitat del sistema sanitari.

Els menorquins han de tenir la garantia i seguretat d’accedir amb urgència a Son Espases, que és l’hospital de referència de les Illes Balears, i aquest fet, al marge d’exempcions i mesures transitòries, ha de quedar garantit en la norma jurídica corresponent.

 

Notícies relacionades

Pep Castells

Més per Menorca demana que no cessin les desconnexions insulars d’IB3 ràdio durant l’estiu

El director general d’ens públic , Andreu Manresa, va respondre a la Comissió de control de l'ens públic, que l’aturada de les emissions locals són per motius laborals, “perquè l’estiu l’estructura dels mitjans s’aprima”

Madrid desestima, per segona vegada, la tramitació del Règim Especial de Balears

La Mesa del Congrés, amb els vots del PP i C’s, ha rebutjat, a instàncies del Govern espanyol, portar la modificació del REB al Congrés dels Diputats